Tarieven en vergoedingen 2024

Gezien de ontwikkelingen rond het contracteerbeleid met de zorgverzekeraars heb ik ervoor gekozen om in 2024 met een aantal verzekeraars wel en met een aantal verzekeraars geen contract aan te gaan.

Het besluit om bepaalde contracten niet te tekenen, kan gevolgen hebben voor de vergoeding van de behandeling van jezelf of van je kind. Het is afhankelijk van je polis hoeveel je terugkrijgt. Het is goed om te weten dat in geval van een restitutiepolis in het algemeen een hoger bedrag wordt uitgekeerd dan bij een naturapolis. Soms wordt het volledige declaratiebedrag toegekend.

Zorgverzekeraars waar ik in 2024 een contract mee heb zijn:

Zilveren Kruis Zorgverzekeringen NV, inclusief ZieZo, mede voor haar volmachten AON, Interpolis Zorgverzekeringen NV, De Friesland, FBTO Zorgverzekeringen NV

Ben je verzekerd bij bovengenoemde zorgverzekeraars dan declareer ik rechtstreeks en hoef je zelf niets te doen.

Als je verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar dan krijg je een particuliere rekening gerelateerd aan het tarief dat door de NZa was vastgesteld. Deze kun je zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Het tarief is € 92,- voor de intake en anamnese en € 46,- voor een behandeling. Voor een niet nagekomen afspraak (minder dan 24 uur van tevoren afgezegd) wordt een bedrag van € 40,- in rekening gebracht.